LifeOfMen.org

Test site

vanhatVideo: Robottiharrastaja askarteli pääkallosta kaikkien aikojen aavemaisimman kotiapulaisen

Video: Robottiharrastaja askarteli pääkallosta kaikkien aikojen aavemaisimman kotiapulaisen

by

Vaikka Amazonin Echo-kaiuttimet eivät ainakaan vielä puhu Suomea ja ole yleisiä täällä, Yhdysvalloissa niitä on myyty miljoonittain.

Kotiin asennettavan Echo-kaiuttimen idea on, että se kuuntelee jatkuvasti puhetta ja kuultuaan sanan ”Alexa” se täyttää ihmisen esittämiä pyyntöjä, kuten tilausten tekemistä Amazonista tai sääennusteen kertomista.

Joku voi pitää jatkuvasti ihmistä kuuntelevaa laitetta aavemaisena. Nyt robotiikkaharrastaja Mike McGurrin on vienyt Alexan aavemaisuuden askelta pidemmälle: Hän on yhdistänyt Alexan pääkalloon, joka näyttää puhuvan, kun Alexa puhuu.

McGurrin valottaa hanketta blogissaan. McGurrinin kehittämä viritelmä pystyy paitsi puhumaan myös kallistelemaan päätään ja jopa liikuttamaan silmämuniaan.

Pääkalloviritelmänsä McGurrin kehitti yhdistämällä muun muassa pääkallon, Alexan, kaiuttimet sekä Raspberry Pin. Hänen mukaansa koko hankkeen toteuttaminen kesti noin kymmenen tuntia.

McGurrin on julkaissut blogissaan ohjeet, joita seuraamalla rakentaminen voisi periaatteessa onnistua muiltakin harrastajilta.


Source: Tekniikan Maailma

Tags:
Back to Top